The passage discusses the need for a new story to make sense of the rapidly changing world and the role of storytelling in human progress. It emphasizes that the existing stories are obsolete and divisive, and a new, compelling narrative is essential for uniting humanity and addressing global challenges. The term "unreasonable story" in the passage suggests a story that is brave and breaks away from the conventional or factual constraints to inspire and motivate people.
Let's analyze the given statements to determine which can be associated with “unreasonable story” as used in the passage:
Based on this analysis, the correct association with “unreasonable story” according to the passage is:
Correct Answer: 3&4
Thus, statements 3 and 4 capture the essence of what the passage describes as "unreasonable story" – one that might not be factually true but is compelling and meaningful for humanity's future.
The passage discusses the importance of storytelling in guiding and motivating society towards a better future, emphasizing the necessity for a new kind of story, described as "unreasonable". This kind of story diverges from traditional norms and factual accuracy to inspire and unite humanity. Let's analyze the statements provided:
Analysis:
Conclusion: Based on the explanations, the statements that can be associated with the meaning of "unreasonable story" as used in the passage are 3 and 4. Therefore, the correct option is:
3&4
Read definition and all four choices carefully, and find the answer that provides the best example of the given definition. Answer the question solely on the basis of the definition given.
Definition: An informal gathering occurs when a group of people get together in a casual, relaxed manner. Which situation below is the best example of an informal gathering?
How many pairs of letters are there in the word 'LANGUISH' which have the same letters between them in the word as in the alphabet?
Light Chemicals is an industrial paint supplier with presence in three locations: Mumbai, Hyderabad and Bengaluru. The sunburst chart below shows the distribution of the number of employees of different departments of Light Chemicals. There are four departments: Finance, IT, HR and Sales. The employees are deployed in four ranks: junior, mid, senior and executive. The chart shows four levels: location, department, rank and gender (M: male, F: female). At every level, the number of employees at a location/department/rank/gender are proportional to the corresponding area of the region represented in the chart.
Due to some issues with the software, the data on junior female employees have gone missing. Notice that there are junior female employees in Mumbai HR, Sales and IT departments, Hyderabad HR department, and Bengaluru IT and Finance departments. The corresponding missing numbers are marked u, v, w, x, y and z in the diagram, respectively.
It is also known that:
a) Light Chemicals has a total of 210 junior employees.
b) Light Chemicals has a total of 146 employees in the IT department.
c) Light Chemicals has a total of 777 employees in the Hyderabad office.
d) In the Mumbai office, the number of female employees is 55.

An investment company, Win Lose, recruit's employees to trade in the share market. For newcomers, they have a one-year probation period. During this period, the employees are given Rs. 1 lakh per month to invest the way they see fit. They are evaluated at the end of every month, using the following criteria:
1. If the total loss in any span of three consecutive months exceeds Rs. 20,000, their services are terminated at the end of that 3-month period,
2. If the total loss in any span of six consecutive months exceeds Rs. 10,000, their services are terminated at the end of that 6-month period.
Further, at the end of the 12-month probation period, if there are losses on their overall investment, their services are terminated.
Ratan, Shri, Tamal and Upanshu started working for Win Lose in January. Ratan was terminated after 4 months, Shri was terminated after 7 months, Tamal was terminated after 10 months, while Upanshu was not terminated even after 12 months. The table below, partially, lists their monthly profits (in Rs. ‘000’) over the 12-month period, where x, y and z are masked information.
Note:
• A negative profit value indicates a loss.
• The value in any cell is an integer.
Illustration: As Upanshu is continuing after March, that means his total profit during January-March (2z +2z +0) ≥
Rs.20,000. Similarly, as he is continuing after June, his total profit during January − June ≥
Rs.10,000, as well as his total profit during April-June ≥ Rs.10,000.