The passage states that in the ninth century, France created the royal office of the Luparii, or wolf-catchers, to handle the wolf problem. However, this office became unnecessary once the last wolf was killed. Therefore, the resurgence of wolves can't be blamed on the office shutting down.
Other options provide clearer explanations:
Option A: The protected status of wolves in Europe, which makes hunting them illegal except for occasional state-sanctioned culls, and efforts by NGOs to track and count them, also contribute to their recovery.
Option B: Rural depopulation is a factor. For example, in Lozère, the population dropped from over 140,000 in the mid-19th century to fewer than 80,000 today as farming and mining declined.
Option D: As humans withdraw, forests are expanding. From 1990 to 2015, France's forest cover increased by 102,000 hectares per year, with nearly one-third of mainland France now covered by woodland.
The correct option is (C): The shutting down of the royal office of the Luparii.
Residents of Lozère, a hilly area in southern France, share common rural complaints. In remote villages like Le Bacon and Le Bacon Vieux, mayors grumble about the lack of local schools, jobs, and phone and internet connections. Farmers are also worried about the return of wolves, which were eradicated from France last century but are now gradually returning to the forests and hills. Francis Palombi, an aspiring parliamentarian, addressed this issue during an election campaign, saying, "The wolf must be taken in hand." While tourists enjoy visiting a wolf park in Lozère, farmers are concerned about their livestock and livelihoods.
Options B, C, and D can be clearly inferred from this paragraph:
Option B: Rural depopulation is a factor, as local complaints include a lack of jobs and services. Option C: The return of wolves is causing concern among farmers. Option D: The increase in forested areas is implied by the return of wolves to more forests and hillsides.
The passage also mentions that while many people still hold hunting licenses, few actively hunt. Therefore, Option A, which states there is a decline in the number of hunting licenses, is incorrect.
The author's claims focus on the conflicts between farmers and the return of wolves, economic implications, and coexistence challenges. If wolf attacks on tourists were increasing, it would introduce a broader safety concern beyond the impact on farmers, potentially weakening the author's emphasis on the positive economic aspects of wolf-related tourism. Therefore, Option D, if true, would weaken the author's argument.
Option A is not directly related to the author's claims about the conflicts between farmers and wolves or the economic implications of wolf-related tourism.
Option B, if true, would not necessarily weaken the author's claims but might provide additional information about land use in Lozère.
Option C supports the author's claims about the return of wolves to Lozère.The correct option is (D): Wolf attacks on tourists in Lozère are on the rise
"As the lupine population of Europe spreads westwards, with occasional reports of wolves seen closer to urban areas, expect to hear of more clashes between farmers and those who celebrate the predators' return. Farmers' losses are real, but are not the only economic story. Tourist venues, such as parks where wolves are kept and the animals' spread is discussed, also generate income and jobs in rural areas."
The passage mentions that farmers in Lozère are worried about wolves returning and causing livestock losses. Meanwhile, environmentalists see wolves as a sign of broader ecological health. The proposed economic solution involves creating tourist attractions related to wolves, like parks. These attractions help address farmers' economic concerns by generating income and align with environmentalists' interests in the return of wolves. Therefore, Option D accurately reflects the collaboration between farmers and environmentalists in the proposed solution.
The correct option is (D): Option 2
“Why do they pull down and do away with crooked streets, I wonder, which are my delight, and hurt no man living? Every day the wealthier nations are pulling down one or another in their capitals and their great towns: they do not know why they do it; neither do I. It ought to be enough, surely, to drive the great broad ways which commerce needs and which are the life-channels of a modern city, without destroying all history and all the humanity in between: the islands of the past.” (From Hilaire Belloc’s “The Crooked Streets”)
Based only on the information provided in the above passage, which one of the following statements is true?