Question:

Vinod has a pre-determined route. Each morning he delivers 37 newspapers to customers in his neighborhood. It takes Vinod 50 minutes to deliver all the papers. When Vinod was sick or had other engagements, his friend Tarun, who lives on the same street delivered the papers on his behalf. Find the statement(s) that must be TRUE according to the given information.

Show Hint

Carefully interpret the provided details and ensure you are drawing conclusions that are directly supported by the text.
  • Vinod and Tarun lived in the same locality.
  • It was dark outside when Vinod began his delivery.
  • It took Tarun more than 50 minutes to deliver the papers.
  • Tarun delivered 37 newspapers to customers.
Hide Solution
collegedunia
Verified By Collegedunia

The Correct Option is A, D

Solution and Explanation


Step 1: Interpreting the given information.
Vinod delivers 37 newspapers to customers in his neighborhood every morning, taking 50 minutes. When Vinod is unavailable, Tarun delivers the newspapers on his behalf. Both live on the same street, and thus, Tarun delivers the same number of newspapers to the same customers.

Step 2: Explanation of the options.
(A) It is clearly stated in the question that Tarun lives on the same street as Vinod, implying they live in the same locality. This must be true. (B) The passage does not mention anything about the time of day when Vinod begins his delivery, so it cannot be inferred that it was dark when he began his delivery. (C) The passage mentions nothing about Tarun's delivery taking more than 50 minutes, and since it does not specify, this is not a necessary conclusion. (D) It is explicitly stated in the passage that Tarun delivered the same 37 newspapers to customers as Vinod does, making this statement true.

Step 3: Conclusion.
The correct answers are (A) and (D) because they are directly supported by the information given in the passage.
Was this answer helpful?
0
0

Questions Asked in GATE XH- C6 exam

View More Questions