The similarity between American individualist anarchists and free-market liberals is that both prioritize individual autonomy. However, the key difference lies in their additional emphasis: American individualist anarchists also stress mutual dependence, while free-market liberals do not. To understand this choice, we need to analyze the underlying principles of each ideology as presented in the passage.
The passage explains that individualist anarchists in America, influenced by thinkers like Max Stirner, advocate for personal autonomy and collaboration for mutual benefit. This view supports individual freedom while also valuing cooperation and mutual aid. This approach inherently involves a balance between self-interest and community well-being.
On the other hand, free-market liberals focus solely on individual autonomy as a guiding principle, often emphasizing that market dynamics naturally lead to beneficial outcomes without the need for additional mutual cooperation. For them, market forces alone guide moral actions without requiring a deliberate focus on mutual dependence.
Given this explanation, the correct answer is: Both prioritise individual autonomy; but the former also emphasise mutual dependence, while the latter do not do so.
The passage primarily discusses anarchism and its ideological framework. To determine the conceptually closest set of terms from the given options, we need to closely analyze the focus of the passage:
Considering these points, the set "Anarchism, State, Individual, Freedom" aligns best with the passage. Anarchism directly relates to state opposition, it acknowledges the significance of individual freedom, and addresses the role of the state in perpetuating inequality and power imbalances. Therefore, this set summarizes the main ideas of the passage.
The correct option is (ADCB):
1. Relying on narrative structure alone, indigenous significances of nineteenth century San folktales are hard to determine.
4. Meaning can be elicited, and the tales contextualized, by probing beneath the narrative of verbatim, original-language records and exploring the connotations of highly significant words and phrases.
3. Selected tales reveal that they deal with a form of spiritual conflict that has social implications and concern conflict between people and living or dead malevolent shamans.
2. Using their supernatural potency, benign shamans transcend the levels of the San cosmos in order to deal with social conflict and to protect material resources and enjoy a measure of respect that sets them apart from ordinary people.
The correct option is (C): The correct option is (C):Slaves came from societies in which oaths, orations, and invocations carried great potency, both between people and as a connection to the all-powerful spirit world.
The correct option is (A): (3) Since the 1990s, the security environment of South East Asia has seen both continuity and profound changes.
(1) Tensions and sometimes conflict remain an issue in and between the 11 states in South East Asia (Brunei Darussalam, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, the Philippines, Singapore, Thailand, Timor-Leste and Vietnam).
(2) China’s rise as a regional military power and its claims in the South China Sea have become an increasingly pressing security concern for many South East Asian states.
(4) These concerns cause states from outside the region to take an active interest in South East Asian security.
The correct option is (D): Europe has chosen to lower political and economic heterogeneity, in order to adapt itself to an emerging multi-polar world.
The correct option is (B): Movies and televisions have led to the belief that the use of forensic phonetics in legal investigations is robust and fool proof.
Biologists have questioned the long-standing view that ‘intelligence’ is a single entity and the attempts to estimate its heritability.
The correct option is (C): Androcentric literature structures the reading experience differently depending on the gender of the reader.
The correct option is (D): 1. Man has used poisons for assassination purposes ever since the dawn of civilization, against individual enemies but also occasionally against armies.
2. These dangers were soon recognized, and resulted in two international declarations—in 1874 in Brussels and in 1899 in The Hague—that prohibited the use of poisoned weapons.
3. The foundation of microbiology by Louis Pasteur and Robert Koch offered new prospects for those interested in biological weapons because it allowed agents to be chosen and designed on a rational basis.
4. Though treaties were all made in good faith, they contained no means of control, and so failed to prevent interested parties from developing and using biological weapons.
As of 2009, there are 890 World Heritage Sites that are located in 148 countries (map). 689 of these sites are cultural and include places like the Sydney Opera House in Australia and the Historic Center of Vienna in Austria. 176 are natural and feature such locations as the U.S.’s Yellowstone and Grand Canyon National Parks. 25 of the World Heritage Sites are considered mixed i.e. natural and cultural Peru’s Machu Picchu is one of these. Italy has the highest number of World Heritage Sites with 44. India has 36 (28 cultural, 7 natural and 1 mixed) World Heritage Sites. The World Heritage Committee has divided the world’s countries into five geographic zones which include (1) Africa, (2) Arab States, (3) Asia Pacific (including Australia and Oceania), (4) Europe and North America and (5) Latin America and the Caribbean.
WORLD HERITAGE SITES IN DANGER
Like many natural, historic and cultural sites around the world, many World Heritage Sites are in danger of being destroyed or lost due to war, poaching, natural disasters like earthquakes, uncontrolled urbanization, heavy tourist traffic and environmental factors like air pollution and acid rain.