In the long run, high-technology communications cannot ............. more traditional face-to-face family togetherness, in Ms. Aspinall’s view.
supplant
Step 1: Understand the context.
The passage suggests that high-tech communication cannot replace or overpower traditional family togetherness. Both "supersede" and "supplant" fit the meaning of replacing something else.
Step 2: Analyze the options.
- (A): “Ameliorate” means to improve, which does not fit.
- (B): “Compromise” is not about replacing, but about making concessions.
- (C): “Supersede” fits perfectly, meaning to replace.
- (D): “Approximate” doesn’t fit in the context of replacement.
- (E): “Enervate” means to weaken, which is unrelated.
- (F): “Supplant” also fits, meaning to take the place of something.
Step 3: Conclusion.
The correct answers are (C) supersede and (F) supplant.
Even in this business, where ............. is part of everyday life, a talent for lying is not something usually found on one’s resume.
avarice
Step 1: Context analysis.
The passage discusses lying, so words related to dishonesty will fit.
Step 2: Analyze the options.
- (A): “Aspiration” does not fit the context of lying.
- (B): “Mendacity” means untruthfulness, which fits perfectly.
- (C): “Prevarication” means the act of lying or misleading, which also fits.
- (D): “Insensitivity” doesn’t relate to lying.
- (E): “Baseness” refers to moral corruption, but doesn’t directly imply lying.
- (F): “Avarice” means greed, which is unrelated.
Step 3: Conclusion.
The correct answers are (B) mendacity and (C) prevarication.
A restaurant’s menu is generally reflected in its decor; however, despite this restaurant’s ............. appearance it is pedestrian in the menu it offers.
chic
Step 1: Context analysis.
The passage implies the restaurant has an appealing appearance, but a mundane menu, suggesting a contradiction between decor and food.
Step 2: Analyze the options.
- (A): “Elegant” fits as it describes a refined appearance.
- (B): “Tawdry” means cheap or showy, which would contradict the appearance of elegance.
- (C): “Modern” doesn’t fit with the overall idea of contrast.
- (D): “Traditional” doesn’t fit the idea of an appealing appearance.
- (E): “Conventional” doesn’t match the intended meaning.
- (F): “Chic” fits well, describing a stylish appearance.
Step 3: Conclusion.
The correct answers are (A) elegant and (F) chic.
International financial issues are typically ............. by the United States media because they are too technical to make snappy headlines and too inaccessible to people who lack a background in economics.
repudiated
Step 1: Understand the context.
The passage suggests that financial issues are ignored by the media due to their complexity.
Step 2: Analyze the options.
- (A): “Neglected” fits as it means ignored or given insufficient attention.
- (B): “Slighted” also means treated with disregard.
- (C): “Overrated” doesn’t fit the meaning of being ignored.
- (D): “Hidden” could work but isn’t the best word here.
- (E): “Criticized” doesn’t fit the context of ignoring.
- (F): “Repudiated” is too strong and implies rejection, which doesn’t match.
Step 3: Conclusion.
The correct answers are (A) neglected and (B) slighted.
While in many ways their personalities could not have been more different—she was ebullient where he was glum, relaxed where he was awkward, garrulous where he was .............—they were surprisingly well suited.
taciturn
Step 1: Understand the context.
The sentence describes a contrast, where one person is garrulous (talkative) while the other is reserved or quiet.
Step 2: Analyze the options.
- (A): “Solicitous” means showing concern, but doesn't fit the idea of quietness.
- (B): “Munificent” means generous, which is unrelated.
- (C): “Irresolute” means uncertain, not reserved.
- (D): “Laconic” fits, meaning brief in speech.
- (E): “Fastidious” means difficult to please, which doesn’t match.
- (F): “Taciturn” fits, meaning quiet and reserved.
Step 3: Conclusion.
The correct answers are (D) laconic and (F) taciturn.
Early critics of Emily Dickinson’s poetry mistook for simplemindedness the surface of artlessness that in fact she constructed with ...............
The macromolecule RNA is common to all living beings, and DNA, which is found in all organisms except some bacteria, is almost as ...............
Linguistic science confirms what experienced users of ASL—American Sign Language—have always implicitly known: ASL is a grammatically .............. language, as capable of expressing a full range of syntactic relations as any natural spoken language.
Dreams are .............. in and of themselves, but, when combined with other data, they can tell us much about the dreamer.
For the past two years at FasCorp, there has been a policy to advertise any job opening to current employees and to give no job to an applicant from outside the company if a FasCorp employee applies who is qualified for the job. This policy has been strictly followed, yet even though numerous employees of FasCorp have been qualified for any given entry-level position, some entry-level jobs have been filled with people from outside the company.
If the information provided is true, which of the following must on the basis of it also be true about FasCorp during the past two years?
As an example of the devastation wrought on music publishers by the photocopier, one executive noted that for a recent choral festival with 1,200 singers, the festival’s organizing committee purchased only 12 copies of the music published by her company that was 5 performed as part of the festival.
Which of the following, if true, most seriously weakens the support the example lends to the executive’s contention that music publishers have been devastated by the photocopier?