Comprehension
Artists around the world have been deeply disturbed by the anthropomorphisation of machines designed to steal and devalue their work. The researchers explored the nature of art, clarifying that image generators are not artists. It seems obvious, but if you listen to the AI hype, it clearly needs to be spelled out. As they explain, while art is grounded in the very activities of living, it is the human recognition of cause and effect that transforms activities once performed under organic pressures into activities done for the sake of eliciting some response from the viewer. Art is not only about our experience; it is about our sensitivity to the experience of our audience. It is fundamentally humans reaching out to each other. By contrast, image generators have no understanding of the perspective of the audience or the experience that the output is intended to communicate to this audience. At best the output of image generators is aesthetic, in that it can be appreciated or enjoyed, but it is not artistic or art itself.
Question: 1

Which of the following conclusions can be most appropriately inferred from the passage?
I. Art is a form of communication among humans.
II. Art is fundamentally a human endeavor, grounded in human life and activities of living.
III. Art is an experience, solely aimed at creating enjoyable or aesthetically pleasing works.
IV. AI Image generators have the ability to perceive the audience and customize its out
put for them.

Show Hint

Ensure that the conclusions you select are directly grounded in the text’s portrayal of art and its human-centric nature.
  • I and III
  • I and II
  • Only II and III
  • Only III and IV
Hide Solution
collegedunia
Verified By Collegedunia

The Correct Option is B

Solution and Explanation

Conclusions I and II are supported by the passage, which emphasizes the human aspect of art creation. The other conclusions either misinterpret the passage or extend beyond it.
Was this answer helpful?
0
0
Question: 2

Which of the following assumptions can be most appropriately inferred from the passage?
I. AI advancements, particularly in image generation, are reaching a level of sophistica tion that is causing concern among artists.
II. By their very nature, AI image generators cannot possess understanding of human activities and experience required to create art.
III. Art imitation or replication cannot be considered or understood as art creation.
IV. Art can be defined solely in terms of the technical skill involved in producing it.

  • Only II and III
  • Only I and II
  • Only III and IV
  • Only I and IV
Hide Solution
collegedunia
Verified By Collegedunia

The Correct Option is A

Solution and Explanation

Assumptions II and III are supported by the passage, which clarifies the limitations of AI in understanding art creation and suggests that imitation is not true art. Assumptions I and IV are not supported by the text
Was this answer helpful?
0
0

Top Questions on Logical Reasoning

View More Questions

Questions Asked in AILET IP-JOINT MASTERS exam

View More Questions